Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Verbetering op alle fronten

Aerodynamisch

Dankzij het CFD-design heeft elk element in het DYKA Air systeem uitsluitend vloeiende rondingen en naadloze overgangen. Dit leidt tot een aanzienlijke reductie van de inwendige luchtweerstand. De vloeiende overgang van standleiding naar instortkanaal leidt met een uitgekiende bocht tot minder luchtwervelingen. Dit voorkomt stilstaande lucht en vuilophoping in het systeem.

Onderhoudsarm

DYKA AIR is een verlijmbaar systeem. Dat is een groot voordeel tijdens instorten: het is (beton)waterdicht. En bij aanleg treedt geen inwendige vervuiling op; DYKA Air wordt dus schoon opgeleverd. Het uitgekiende ontwerp met de ronde vormen, vloeiende overgangen en het gladde materiaaloppervlak voorkomt luchtstilstand en daarmee vuilophoping. Dient er toch gereinigd te worden dan kunt u hier met een borstel gemakkelijk bij. Dankzij de vloeiende bochten gaat de borstel probleemloos door het volledige systeem.

Comfort

Het Bouwbesluit 2012 eist dat installatiegeluid per verblijfsruimte maximaal 30 dB(A) bedraagt. Dankzij de aerodynamica van DYKA Air is installatiegeluidreductie mogelijk. De vloeiende vormen van de ventilatiekanalen van DYKA Air voorkomen wervelingen die stroomgeluid veroorzaken. De rondingen en naadloze overgangen leiden tot minder luchtweerstand in het kanaal. Hierdoor is bij gelijkblijvend debiet minder ventilatorvermogen nodig. De ventilator draait met minder toeren en genereert dus minder brongeluid. 

Tijdswinst

Voor DYKA Air is geen speciaal gereedschap nodig. Een zaag, ontbramer, reiniger en PVC-lijm volstaan. Met DYKA Air behoort tijdrovend schroeven tot het verleden. Door de pasklare onderdelen in elkaar te schuiven en te verlijmen, ontstaat direct een vormvaste en trekvaste verbinding. DYKA Air is op elke plek te monteren of toe te passen dankzij het modulaire assortiment. Het is licht van gewicht en laat zich snel en eenvoudig monteren.

Modulair

Het DYKA Air systeem wordt eenvoudig gemonteerd met een mof-spie lijmverbinding. Het modulaire assortiment omvat alle ovale en ronde elementen om de meest uiteenlopende ventilatiekanalen te realiseren. De componenten zijn duidelijk herkenbaar en garanderen een probleemloze en snelle montage.

Prettig werken

Het kunststof materiaal is licht van gewicht en vertoont geen scherpe randen. Dat maakt het werk van de installateur plezierig, maar vooral ook veilig. Ook levert het monteren van DYKA Air tijdwinst op. Daarnaast nemen de ovale ventilatiekanalen in vloeren maar weinig ruimte in, wat het afwerken veel gemakkelijker maakt.

Robuust

DYKA Air is gemaakt van slagvast PVC-U. Dit robuust en vormvast materiaal voorkomt deuk- en lekschade in de bouwfase en garandeert dat het ventilatiesysteem z’n capaciteit daadwerkelijk behoudt. Doordat de ventilatiekanalen waterdicht zijn, kan er tijdens de bouw geen betonwater in doordringen. Daarnaast garandeert de lijmverbinding zijn trekvastheid. Dit levert een luchtdicht systeem op met een constante verbindingskwaliteit.

Flexibel

DYKA beschikt over een ervaren en fijnmazig logistiek netwerk van filialen en biedt veel keuzevrijheid in de vorm van aanlevering. Zo kunnen wij op basis van uw installatietekening het complete kanaalontwerp doorrekenen en omzetten naar een gedetailleerde werktekening, waarbij wij de complete prefab sets afleveren op de bouwplaats. Maar ook op basis van uw werktekening kunnen wij de gewenste zaaglengtes berekenen en aanleveren op de locatie van uw keuze. Wilt u zelf aan de slag? Door de eenvoudige verwerking van DYKA Air kunt u het systeem natuurlijk ook zelf ter plekke installeren.

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord

DYKA Air heeft als enige ventilatiekanalensysteem het DUBOkeur®. Voor dit duurzaamheidskeur komt uitsluitend het meest milieuvriendelijke product binnen een bepaalde toepassing in aanmerking. DYKA Air werd hiervoor beoordeeld op 17 verschillende (milieu)aspecten, variërend van de bijdrage aan het broeikaseffect tot hergebruik of verwerking van het restmateriaal volgens de methode van de Levenscyclusanalyse (LCA)