Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Vacurain Flex voor fabriekshal in Coevorden

“Never change a winning team” moet het motto geweest zijn voor Siebert Installatietechniek toen zij ook in het tweede pand van Intergas in Coevorden het Vacurain-systeem uitkozen. “Wij werken al jaren met Vacurain en hebben het ook toegepast in het andere bedrijfspand van Intergas. Toen wij met de nieuwbouw aan de slag gingen, was de keuze eenvoudig: ook hier Vacurain.” Aldus Jaap Visscher, (mede-)eigenaar Siebert Installatietechniek.

CV-ketel fabrikant Intergas  groeit hard en bouwde naast de bestaande locatie een nieuwe fabriekshal. Voor de afvoer van regenwater van het grote platte dak , zo’n 10.000 m², koos Siebert voor het Vacurain Flex systeem als regulier UV systeem en als UV noodafvoersysteem. Jaap Visscher: “Wij werken al 20 jaar samen met DYKA en hebben het Vacurain-systeem bij heel veel panden toegepast. We kennen het door en door. Vooral het gemak van installeren is een voordeel voor onze monteurs. De verbindingstechniek is snel en makkelijk, je hoeft op locatie alleen nog maar te reinigen en te lijmen en je hebt een goede verbinding gemaakt. Ook de beugelmethode is eenvoudig en daardoor is het systeem snel te monteren Dat gemak is zeker bij dit project van groot belang, want er gaat denk ik wel bijna een kilometer aan buizen in.”

Accountmanager Jan Westerhuis kent Siebert goed. “De samenwerking gaat lang terug. We hebben al vele projecten samen gedaan bijvoorbeeld ook met riolering, DYKA Air en infiltratie met Duborain.”

Finetunen

Jan Westerhuis: “Eerst hebben we samen overleg gehad met Siebert en de aannemer over onder andere de plaats van de leidingen in verband met de glazen wanden van het pand en plaats van de standleidingen.” Jaap Visscher: “De tekeningen hebben we opgestuurd naar DYKA en zij hebben het verder uitgewerkt en aangepast. Het is prettig om op deze manier samen te werken. Zo kunnen we het project finetunen en verloopt de uitvoering soepel.”

Artist Impresion van het nieuwe pand Intergas in Coevorden