Vacurain: een waterdicht systeem

Om regenwater op een snelle, goede en goedkope manier van grote daken af te voeren met een systeem dat onopvallend in de constructie van het gebouw wordt meegenomen, ontwikkelde DYKA het Vacurain hemelwaterafvoersysteem. Een praktische, rendabele, esthetische en kwalitatief hoogwaardige oplossing, bij uitstek geschikt voor regenwaterafvoer bij utiliteitsprojecten waaraan bijzondere architectonische of bouwkundige eisen worden gesteld.

UV-systeem

Vacurain is een verdere perfectionering van het UV-systeem. UV staat voor het Finse “Umpi Virtaus”, dat “gesloten stroming” betekent. In dit gesloten hemel­waterafvoersysteem worden buizen met kleine diameters gebruikt die voor een snelle afvoer van regenwater zorgen. Deze Finse ontdekking is tot in de jaren negentig doorontwikkeld. Vacurain biedt belangrijke voordelen in vergelijking met alternatieve systemen: een lage uitzettingscoëfficiënt, een goedkope verbindings- en bevestigingstechniek en een lage materiaalprijs. Verder is Vacurain gemakkelijk te monteren en heeft het brandwerende eigenschappen.

Keurmerken

Ook de gunstige randvoorwaarden maken de keuze voor Vacurain gemakkelijk. Zo wordt dit systeem gegarandeerd voor een periode van 10 jaar en wordt het volgens een gepatenteerde techniek gemaakt. Op het Vacurain systeem zijn de volgende keurmerken afgegeven:

  • Nederland: KOMO voor systeem, buizen en hulpstukken
  • België: ATG (Algemeen Technische Goedkeuring) voor Vacurain systeem, buizen en hulpstukken
  • Duitsland: Übereinstimmungsnachweis Vacurain systeem
  • Frankrijk: Avis Technique Vacurain systeem
  • Groot Brittannië: BBA-Certificate Vacurain systeem
  • Polen: Aprobata Technicza Vacurain systeem, buizen en hulpstukken
  • Rusland: Technische goedkeuring Vacurain systeem, buizen en hulpstukken / hygiëne certificaat kunststof producten

Kortom: Vacurain is een systeem dat volledig aan de hedendaagse eisen voldoet.

De technische documentatie belicht de werking, het ontwerp, de berekening, de installatie en de garantie van het systeem.