Uniek ontwerp

Een goed ventilatiekanalensysteem moet aan vele eisen voldoen. Tijdens de ruwbouwfase moet het tegen een stootje kunnen, aansluitbaar zijn op universele ventilatiecomponenten en een minimale luchtweerstand hebben. Het ontwerp van de kunststof ventilatiekanalen van DYKA Air biedt al deze voordelen en meer.

Minimale luchtweerstand

De ontwikkeling van DYKA Air is gebaseerd op bestaande technologieën en onze kennis van kunststof. Aangevuld met de kracht van Computational Fluid Dynamics (CFD) software, dezelfde ontwerpmethode die ook in de Formule1 wordt gebruikt om luchtweerstand te minimaliseren. Door met deze software zeer nauwkeurig luchtstromen te simuleren, is DYKA er in geslaagd een optimaal design met minimale luchtweerstand te ontwikkelen. Door de lage weerstand van kunststof en de slim ontworpen hulpstukken is de weerstand significant lager dan bij bestaande systemen. Hierdoor is minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid lucht door het ventilatiesysteem te transporteren.

Bereken zelf de kanalenweerstand met de DYKA Air Rekentool

Heeft u een kanalenontwerp gemaakt? Maak dan gebruik van de DYKA Air Rekentool. U krijgt eenvoudig van alle componenten het drukverlies in beeld, afgezet tegen diverse debieten. De Rekentool is gemaakt in Excel, u hoeft dus geen speciale software te downloaden. Lees meer over de voordelen en vraag de Rekentool gratis aan.

Advies nodig voor uw ontwerp? Neem contact op

De professionals van de afdeling Engineering & Consultancy geven u graag advies over het beste ontwerp voor uw project. U ontvangt een werktekening met stuklijst. Ook is het mogelijk om het kanalenstelsel geprefabriceerd op de bouwplaats af te leveren.

Neem contact op voor meer informatie en advies:

E-mail naar: dyka-air@dyka.nl of bel: 0521-53 49 11.