Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Van ponton naar hotel

Noppen installatiebedrijf uit Dordrecht is een allround installatiebedrijf. In 2018 heeft het installatiebedrijf deelgenomen aan de verbouw van het kantoorschip naar een hotel.

Dit project is een voorbeeld van een extreem geval herbestemming. Direct naast Villa Augustus, in het Wantij, ligt een bijzonder kantoorschip uit 1903 afgemeerd. Ruim een eeuw lang deed het dienst voor scheepvaartbedrijven in de Rotterdamse haven. Het kantoorschip is naar Dordrecht gesleept en bij Villa Augustus compleet verbouwd tot een drijvend platform met 8 luxe hotelkamers. Hoewel het een oud schip is, is het voorzien van de nieuwste technieken op gebied van riolering, verwarming en ventilatie.
Tekst loopt door onder de afbeelding.

Producten DYKA en service

Voor de ventilatie van de hotelkamers is gebruik gemaakt van DYKA Air. Van ontwerp tot levering heeft DYKA meegedacht voor een optimaal resultaat. Voor de standleidingen werd gekozen voor het PVC geluidsarme binnenrioleringssysteem van DYKA genaamd Dyka Sono. Dit om de afvoeren zo stil mogelijk te maken en de overlast tussen de hotelkamers te minimaliseren. Voor de overige afvoerleidingen is gekozen voor de kwaliteits PVC buizen en hulpstukken van DYKA. Om het warm en behaaglijk te maken is gekozen voor vloerverwarming.
Tekst loopt door onder de afbeelding.

Waarom DYKA?

DYKA heeft goed meegedacht in dit project en leverde de artikelen op tijd. Vanwege het speciale project kwamen er onvoorziene situaties naar voren waarbij DYKA goed meedacht en door de grote voorraad konden wij snel schakelen zonder wachttijden op materiaalleveringen. Daarnaast houdt onze samenwerking met DYKA al meerdere generaties stand. Wij hebben een familiebedrijf, dat van opa op vader op zoon is overgegaan’, aldus eigenaar Rens Noppen. ‘En waarom zou je van partner veranderen? Wat goed bevalt, houden we liever zo.

Lees meer over de Drijvende kamers bij Villa Augustus

Lees meer over DYKA Air en ventilatie

Lees meer over DYKA Sono