Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Makkelijk te plaatsen infiltratiekratten

Ontwerp, systeemvoorstel, riolering en  infiltratievelden,… DYKA en aannemer Jan van den Boomen BV leverden een totaalsysteem en –oplossing aan de gemeente Meierijstad. Die is bezig met de reconstructie van de wijk Koolenkampen.

Omdat de bestrating van de nieuw aangelegde wegen waterondoorlatend is en het regenwater afgekoppeld wordt van de klassieke riolering, is ervoor gekozen om onder de weg een waterbergende fundering aan te leggen. Het krattenveld dat DYKA voorstelde, doet dienst als buffer en functioneert als overstort bij een te hoog aanbod van hemelwater.

“Nadat de Engineering & Consultancy afdeling in het beginstadium meedacht over ontwerp en producttoepassing, leverde DYKA een volledig systeem bestaande uit klassieke riolering, een groot krattenveld van 712 Rainbox Cube Channel infiltratiekratten en ook nog 3 kleinere krattenvelden”, vertelt Carlo van Schijndel van DYKA. “Met dit werk bewijzen we dat we dicht bij de klant staan.”

Gebruiksvriendelijk systeem

Marc van Bakel, projectleider van aannemer Jan van den Boomen BV, moet niet lang nadenken over de voordelen: “De kratten zijn makkelijk hanteerbaar en laten zich dus snel plaatsen. Het is belangrijk een vlakke onderlaag te hebben, dat realiseerden we met een laser. Daarna is het kinderspel. Bij het stapelen van de Rainbox Cube Channel kratten, sluiten ze perfect aan. Zo realiseren we gemakkelijk een professioneel krattenveld”.

 

Meer informatie over Rainbox Cube Channel 

Meer informatie over aannemer Jan van den Boomen BV