Prefab voor studentenwoningen in Eindhoven

Eindhoven is een echte studentenstad, de hogescholen en universiteit trekken heel wat studenten aan. Om die te kunnen huisvesten worden er volop appartementen gebouwd. Zo ook aan de Boutenslaan. KIN Installatietechniek is betrokken bij dit project van 225 studio’s en appartementen. Om het project binnen de gestelde bouwtijd op te leveren, wordt de riolering prefab aangeleverd. Een samenwerking tussen producent en installateur.

KIN Installatietechniek is een van de grotere installateurs in Zuid-Nederland. Het installatiebedrijf werkt vooral in appartement- en utiliteitsbouw. Werkvoorbereider Wesley van Loon vertelt waarom de keuze voor prefab gemaakt is. “De bouwtijd die we krijgen is scherp ingezet. We moeten snel en met zo min mogelijk fouten kunnen werken. Prefab is voor ons niet nieuw, maar voor mij wel de eerste keer dat dit door DYKA geleverd werd. Ik ben blij dat we hiervoor hebben gekozen, het scheelt mij op meerdere punten tijd. Zo hoef ik niet zelf alle materialen te bestellen en te transporteren. Ik stuur de tekeningen naar DYKA en krijg het materiaal aan de Boutenslaan geleverd. Elk uurtje dat ik sneller kan werken is een voordeel voor ons.”

Meer vraag naar prefab

Accountmanager Tommie Hendrix van DYKA ziet steeds meer vraag naar prefab. “Zoals Wesley ook al aangeeft is met name de snelheid een belangrijke reden om materialen prefab aan te leveren. We zien dat steeds meer bedrijven hiervoor kiezen. In de fabriek in Steenwijk is een speciale ruimte ingericht om de prefab-werkzaamheden te doen. Naast het leidingwerk kan bijvoorbeeld ook het ventilatiekanalensysteem van DYKA AIR prefab aangeleverd worden. We ondersteunen de installateurs zodat zij in een kortere tijd een kwalitatieve installatie kunnen opleveren. ”

Prettige samenwerking

“Onze installateurs op de bouw kunnen meteen aan de slag met het materiaal.” Vertelt Wesley verder. “Elke twee weken wordt het materiaal geleverd, dat verwerken wij en dan komt er weer een nieuwe lading. Zo kunnen we stap voor stap werken. De levering door DYKA gebeurt snel en er wordt goed over gecommuniceerd als er bijvoorbeeld een nalevering is, dat is fijn. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis, maar dat wordt altijd snel opgelost en dat vinden wij belangrijk. Alleen dan kunnen we onze deadline halen. Het is prettig samenwerken.”

Artist Impression van de Boutenslaan in Eindhoven. Bron: http://www.bureaubouwkunde.nl/boutenslaan-eindhoven/