Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Zware omstandigheden, stil PP: DykaStil

Wanneer het binnenrioleringsysteem stil moet zijn en ook nog eens een hogere chemische bestendigheid: dan is DykaStil de ideale oplossing. Dit geluidsarme systeem voor binnenriolering wordt veel toegepast in bijvoorbeeld hotels, ziekenhuizen of hoogbouw.

Het complete systeem

De geluidsarme oplossing voor binnenriolering DykaStil is een compleet systeem. De buizen, hulpstukken en speciale bevestigingsbeugels zijn perfect op elkaar afgestemd en hebben allemaal hun eigen bijdrage aan de minimalisatie van het geluid.

In rioleringsystemen treedt zowel contact- als luchtgeluid op. De buiswand van de afvoerleiding wordt door stroming (contactgeluid) en valgeluiden (luchtgeluid) in trilling gebracht. Deze worden door de beugels doorgegeven aan de installatiewand. Hiermee kan de binnenriolering bijdragen aan de geluidsoverlast. Daarom moeten beide componenten bij de ontwikkeling van een geluidsarm binnenriolering in ogenschouw genomen worden.

De werking van DykaStil

Luchtgeluid wordt bij DykaStil door het gebruik van een speciale grondstof (RAU-PP), geluidsabsorberende vulstoffen en een verhoogd gewicht van het leidingsysteem gedempt. De beugel is de verbinding van het rioleringsstelsel met de installatiewand, daarom is deze van groot belang. Bij DykaStil wordt door inzet van speciale (dubbele) beugels doorgave van contactgeluid aan de constructie geminimaliseerd.

Hoge eisen vragen om sterk materiaal

DykaStil is vervaardigd uit mineraal versterkt polypropyleen (RAU-PP). Dit materiaal is uitermate geschikt voor veeleisende omstandigheden. Hoge temperaturen, hoge belastingen en chemische inwerking. DykaStil geeft geen krimp. Dankzij de geluidsabsorberende vulstoffen in de wanden van het materiaal, is het ook geluidsarm.

Montage

PP kan niet verlijmd worden. Verbindingen maken gebeurt door middel van manchetverbindingen. Dit gaat snel en eenvoudig. Deze verbindingen laten ook toe dat bij temperatuurverschillen het materiaal moeiteloos kan uitzetten of inkrimpen. Dat voorkomt lekken of beschadigingen. Extra hulpstukken zoals geluidsisolerende beugels, vervolledigen het systeem. Zo bezorgt DYKA de gebruikers van gebouwen de vereiste stilte.

Contact

Wilt u technisch advies voor uw volgende project? Neem dan contact op met onze specialisten van Engineering & Consultancy, stuur een e-mail naar: biri@dyka.nl. We helpen u graag verder.