Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Isoleren tegen condenseren

Wanneer relatief warme lucht in aanraking komt met een relatief koud object, zal het vocht in die warme lucht afkoelen en neerslaan op dit koude object. Dit fenomeen staat bekend als condensatie. Door de buizen thermisch te isoleren, voorkomt men contact tussen warme lucht en het relatief koude afvoersysteem.

Vermijd vochtsporen of -schade

Waarom condensatie vermijden? Indien het afvoersysteem is ingebouwd in een zwevend plafond, kan condensatie op de plafondelementen druppelen. Dit laat na verloop van tijd vochtsporen na. In een magazijn kan de condensatie dan weer op de opgeslagen goederen druppelen. In het geval van papier, karton of elektronica, kan dit beschadigingen veroorzaken.

Isoleer met DykaSol

Naast het vacuüm afvoersysteem Vacurain, bieden wij u ook het benodigde isolatiemateriaal voor buizen: DykaSol. Dat is een compleet systeem waarmee u diverse leidingen isoleert tegen geluidsoverlast en condensvorming. Isolatiemantels, isolerende tape, sluitstrips. DYKA staat u graag bij met het nodige advies over de perfecte isolatie.