Droge daken

 1. Isoleren tegen condenseren

  Vacuüm techniek

  Isoleren tegen condenseren

  Inpandige vacuüm afvoersystemen hebben verschillende voordelen: minder onderdelen, ruimtebesparend en een visueel mooiere afwerking. Maar een inpandige verwerking heeft ook zijn eisen: een goede isolatie om condensatie te voorkomen.

  Lees meer
 2. Zuidberg investeert in constructieve toekomst

  Vacurain

  Zuidberg investeert in constructieve toekomst

  Zuidberg installeerde een Vacurain systeem wat het hemelwater afvoert van ruim 11000 m2 dakoppervlak. De nadruk lag op duurzaamheid en efficiëntie.

  Lees meer
 3. Efficiënte hemelwaterafvoeren

  Efficiëntie

  Efficiënte hemelwaterafvoeren

  Om hemelwater af te voeren van grote platte of hellende dakoppervlakten kiest u voor Vacurain Flex of Vacurain Fix. Verzeker u van een hoge afvoercapaciteit, gebruikmakend van kleinere diameter leidingsystemen. 

  Lees meer
 4. Principe en werking UV-systeem hemelwaterafvoer

  Vacuüm techniek

  Principe en werking UV-systeem hemelwaterafvoer

  Een drijfhoogte van 30mm water op het dak, een standleiding van minimum 3 meter hoogte en afwezigheid van lucht in het afvoersysteem. Dat zijn de drie noodzakelijke voorwaarden voor een volvulsysteem voor regenwaterafvoer van het dak.

  Lees meer
 5. Van ontwerp tot realisatie

  Ontwerp en advies

  Van ontwerp tot realisatie

  Bij DYKA heeft u volop keuze! Zowel voor tradionele toepassingen maar zeker ook voor UV systemen. Een efficiënt dakafvoersysteem opzetten vereist oog voor detail en gespecialiseerde kennis. Daarom beschouwt DYKA het uitvoeren van berekeningen al...

  Lees meer
 6. Belangrijke rekenwaarden

  Ontwerp en advies

  Belangrijke rekenwaarden

  Voordat u aan de slag gaat met een dakafvoersysteem, is het belangrijk stil te staan bij een aantal parameters die de werking van het systeem beïnvloeden. Wat is de regenintensiteit in een bepaalde regio? Wat is de hoogte van het gebouw?

  Lees meer
 7. Compleet systeem

  Efficiëntie

  Compleet systeem

  Een afvoersysteem voor uw dak stelt u het beste samen uit één compleet systeem. Alle onderdelen sluiten dan mooi op elkaar aan. Zo vermijdt u lekkage en verstopping.

  Lees meer
 8. EDCO Deurne

  Vacurain

  EDCO Deurne

  In Deurne heeft Heesmans Installatietechniek B.V. uit Helmond een enorm hallencomplex gebouwd voor EDCO. Bij dit mega-project is DYKA's VACURAIN systeem toegepast. Dit was niet de eerste keer dat Heesmans met Vacurain werkte.

  Lees meer
 9. Droog dak voor bol.com

  Vacurain

  Droog dak voor bol.com

  Op het grote, platte dak van bol.com wordt regenwater snel afgevoerd én slim gebruikt dankzij het Vacurain-systeem.

  Lees meer