Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Duurzame materiaalkeuze

Een grote meerwaarde voor het milieu schuilt in de gekozen grondstoffen. De productie van onze kunststof leidingen vereist een pak minder energie dan de meeste andere materialen. Het materiaal is licht, dus het transport is zuiniger en milieuvriendelijker dan dat van beton. Dat is zuiver ecologische winst. Op de werf zijn kunststof materialen snel te plaatsen, zonder hulp van zware werktuigen zoals kranen. Die verbruiken niet alleen veel brandstof, maar moeten ook ter plaatste gebracht worden met zwaar transport. Ook hier zorgt DYKA voor een verminderde voetafdruk.

Milieuvriendelijke grondstoffen

Ons kunststof materiaal is 100% recycleerbaar. Dat is niet enkel een theoretisch model. DYKA maakt ook effectief gebruik van gerecycleerd PVC in zijn nieuwe materialen. Zo beperken we de afvalberg, eventuele verbrandingen én het grondstoffengebruik. Zonder in te boeten aan kwaliteit, daarvan getuigen de nodige keurmerken.