Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

DykaGrip overtuigt drinkwatermaatschappij

Het drinkwaterbedrijf voerde onlangs geslaagde testen uit voor de invoering van een nieuwe trekvaste koppeling, de DykaGrip. Groot voordeel is dat deze koppeling lekvrij is en zich heel eenvoudig laat plaatsen. 

Geen lekken meer

Sinds de invoering van kunststof (PVC) voor drinkwaterleidingen begin jaren 60, heeft het drinkwaterbedrijf een trekvaste mof in het assortiment. Deze trekvaste mof dient om de spatkrachten bij onder andere eindafsluitingen en bochten op te vangen. De moffen hebben hun diensten in de loop der jaren bewezen. Toch doken er ook wel storingen op. De moffen hadden de nare eigenschap wel eens te willen gaan lekken langs de borgsnoeren.

Links/linksboven: de oude oplossing vvoor het koppelen van leidingen. Om de koppeling over de buizen te laten passen, moesten de buizen eerst gerild worden. Dat is tijdrovend en vereist een dikkere diameter van buis. 
Rechts: DykaGrip, de nieuwe trekvaste koppeling. DykaGrip schuift gewoon over de te koppelen buizen heen. Dit gaat snel en er kan met kleinere diameters buizen gewerkt worden.

Tijdsbesparing

Als alternatief zette de watermaatschappij een test met de DykaGrip op. Op een stuk nieuwbouw hebben monteurs een stuk leiding met de koppelingen van DYKA gelegd. Het aanbrengen van de DykaGrip gaat simpeler dan voorheen. Zo is het aanbrengen van borgsnoeren niet meer noodzakelijk. Een ander voordeel is dat voor DykaGrip geen rillen meer in de buis gemaakt hoeven te worden. Dit bespaart kosten op arbeid en op materiaal; de buiswand kan dan ook een stuk dunner zijn. De trekvastheid van de DykaGrip voldeed aan alle verwachtingen. De drinkwatermaatschappij heeft bij de bochten de sleuf open laten liggen en toen druk op de leiding gezet. De leiding is niet uit elkaar geschoven en de moffen voldoen dus aan alle technische eisen. Zo speelt DYKA alweer goed in op de behoeften in de markt.