Prijswijziging per 6 april 2021

We zien ons genoodzaakt om u te informeren over de verdere extreme stijging van de grondstofprijzen waardoor wij er niet aan ontkomen om opnieuw een prijsverhoging aan te kondigen. Deze aanpassing per 6 april 2021 is additioneel aan de eerder gecommuniceerde verhoging die wij hebben aangekondigd per 1 maart.

Wat is de reden

  • Door een golf van overmachten in Europa heeft een aantal polymeer producenten de productie stil gelegd en legt een ongekende druk op de toch al krappe chemische markten. Dit samen met een sterke vraag doet de grondstof prijzen naar recordniveaus stijgen.
  • In de Golfkust van de VS heeft de winterstorm van februari 100% van sommige Amerikaanse chemische capaciteiten uitgeschakeld, terwijl ongeveer 20% van de totale chemische capaciteit nog steeds offline is. Hoewel de fabrieken geleidelijk opnieuw opstarten, duurt het weken of zelfs nog maanden om alle stormschade te herstellen.
  • De vraag naar polymeren is erg gestegen sinds de tweede helft van 2020. De Corona pandemie veroorzaakte een grote verschuiving in de consumentenbestedingen van diensten, zoals reizen en uit eten gaan naar producten zoals elektronische huishoudartikelen, meubels en verbeterde producten voor thuisgebruik.

Het is onduidelijk wanneer de situatie zich gaat stabiliseren. De druk op de grondstofprijzen lijkt voorlopig niet af te nemen en blijft instabiel, waardoor we prijswijzigingen in de toekomst niet kunnen uitsluiten. Ondertussen doen we er alles aan om u te voorzien van de nodige producten maar kunnen u niet verzekeren dat we aan alle leveringsverplichtingen kunnen gaan voldoen.

Wat betekent dit voor u als klant
Met ingang van 6 april 2021 zullen wij onze prijzen als volgt aanpassen:

  • PVC buizen en fittingen: + 9%
  • PE buizen en fittingen: + 15%
  • PP buizen: + 10%
  • PP fittingen: + 7%
  • Met betrekking tot de handelsartikelen zullen wij de prijsaanpassingen van onze leveranciers volgen.
  • Lopende orders en offertes zullen worden aangepast.
  • Onze offertes gelden vanaf heden onder voorbehoud van de beschikbaarheid van onze grondstoffen en zullen slechts 10 werkdagen geldig zijn, tenzij anders overeengekomen.

We danken u voor uw begrip en medewerking en verzoeken u dan ook vriendelijk deze informatie kenbaar te maken binnen uw organisatie.

Vanaf 6 april 2021 kunt u het nieuwe brutoprijzen-overzicht downloaden
op onze website https://www.dyka.nl/dyka/klantenservice/downloads.

Als u bijkomende vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met uw accountmanager of met één van onze medewerkers van de afdeling Customer Service of onze vestigingen.

Gepubliceerd op: 01 April 2021