Tessenderlo Group neemt fabriek REHAU Tube over

19-12-2019

Tessenderlo Group, waar DYKA Nederland onderdeel van is, maakte vandaag bekend dat het een akkoord bereikt heeft met de Duitse REHAU Group om de productievestiging van REHAU Tube in La Chapelle-Saint-Ursin (Cher) over te nemen. In september 2019 kondigde REHAU Group aan dat het zijn productievestiging nabij Bourges in het begin van het tweede kwartaal van 2020 zou sluiten. De fabriek is gespecialiseerd in de productie van riolerings-, grond- en afval-, stormwater management en telecombuizen en fittingen.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Tessenderlo Group het vastgoed, productiemiddelen, voorraden en 75 werknemers in verkoop en productie overnemen (die actief zijn in de afvalwater en kabelgoten-business). De acquisitie, die naar verwachting zal worden afgerond tegen 1 mei 2020, is onder voorbehoud van de vervulling van een aantal gebruikelijke opschortende voorwaarden, zoals het finaliseren van de vereiste juridische en financiële documenten.

Deze strategisch belangrijke overname zal de positie van DYKA op de Franse markt voor kunststof leidingsystemen verder versterken, aangezien onze activiteiten in Frankrijk een belangrijke rol spelen in de verdere groeiplannen van de DYKA Group businessunit. Met een tweede vestiging in Frankrijk kunnen we groei realiseren in rioleringen en afwateringsbuizen en tegelijkertijd een betere service bieden aan de markt in het zuiden van Frankrijk”, verklaart Gabriël Spruijt, Executive Vice President van de BU DYKA Group.

Na de afronding van de overname wil Tessenderlo Group de REHAU Tube fabriek integreren in de businessunit DYKA Group, die hoogwaardige oplossingen biedt voor kunststof leidingsystemen voor nutsvoorzieningen en de landbouw-, constructie- en bouwsector. De marketing- en verkoopactiviteiten worden met ingang van 1 maart 2020 overgenomen.

“Ik ben erg tevreden dat Tessenderlo Group en DYKA Group onze fabriek nabij Bourges overnemen. DYKA Group is een belangrijke Europese speler in kunststof leidingsystemen en fittingen en deelt dezelfde menselijke waarden als de REHAU Group. Deze acquisitie maakt het mogelijk om 75 medewerkers aan de slag te houden, met een positieve impact op de werkgelegenheid in de regio. De keuze van DYKA Group geeft me vertrouwen voor de toekomst,” verklaart Francis Guaitoli, CEO van REHAU Tube.

DYKA Group is reeds actief op de Franse markt met DYKA France, dat een fabriek heeft in Sainte- Austreberthe.

De transactie heeft geen materiële impact op de resultaten van Tessenderlo Group.

Over REHAU

De REHAU-groep is een polymeerspecialist met een jaaromzet van meer dan 3,5 miljard euro. Het is een onafhankelijk en stabiel familiebedrijf. Ongeveer 20.000 medewerkers werken voor het bedrijf op meer dan 170 locaties wereldwijd. Ongeveer 12.000 medewerkers werken voor REHAU in heel Europa, waarvan 8.000 alleen al in Duitsland. REHAU produceert oplossingen voor de bouw, de automobielsector en de industrie. REHAU werkt al meer dan 70 jaar aan het nog lichter, comfortabeler, veiliger en efficiënter maken van kunststof producten en levert innovatieve producten aan landen over de hele wereld.

Over DYKA Group

DYKA Group is een toonaangevende producent en distributeur van oplossingen voor kunststof leidingen binnen Europa. De groep omvat drie merken: DYKA, JDP en BT Nyloplast. Onze kunststof leiding- en fittingoplossingen worden onder meer gebruikt in rioleringssystemen (binnen en buiten), regenwaterafvoersystemen, regenwaterinfiltratie- en buffersystemen, drainagesystemen, drinkwaterleidingen, gasleidingen en data- en telecomleidingen. Naast zeven moderne productielocaties in Steenwijk, 's-Gravendeel (Nederland), Pelt (België), Sainte-Austreberthe (Frankrijk), Jelcz-Lakowice (Polen), Aichach (Duitsland) en Vadna (Hongarije), heeft DYKA Group meer dan 70 filialen in Europa. DYKA Group is onderdeel van Tessenderlo Group.

Over Tessenderlo Group
Tessenderlo Group is een gediversifieerde industriële groep die zich voornamelijk toelegt op landbouw, valorisering van bio-reststoffen en industriële oplossingen. Er werken ongeveer 4.600 mensen voor de groep. Het bedrijf is marktleider voor de meeste van zijn producten, met een geconsolideerde omzet van 1,6 miljard EUR in 2018. Tessenderlo Group is genoteerd op Euronext Brussel en maakt deel uit van Next 150 en BEL Mid. Financiële nieuwsbronnen: Bloomberg: TESB BB – Reuters: TESB.BR – Datastream: B:Tes

Download persbericht in het Nederlands

Download persbericht in het Engels


Terug