DYKA levert kunststof leidingsystemen voor Zuidasdok Amsterdam

10-12-2018

DYKA krijgt de opdracht van bouwcombinatie ZuidPlus. Zuidasdok is een groot project, bedoeld om de bereikbaarheid van Zuidas en de noordelijke randstad te verbeteren. De werken zullen zowel voor het autoverkeer als het openbaar vervoer een enorme verbetering betekenen. De werken zijn dringend want de komende jaren neemt het aantal reizigers in dit gebied fors toe. Het project Zuidasdok speelt heeft een impact op het hart van de Amsterdamse Zuidas, maar doorkruist ook de stadsdelen Oost en West.

3d impressie Zuidasdok

Het project omvat:

  • De verbreding van 4 naar 6 rijstroken en het ondergronds brengen van Rijksweg A10 Zuid;
  • De herinrichting van de verkeersknooppunten Amstel en De Nieuwe Meer;
  • Het uitbreiden en vernieuwen van het station Amsterdam Zuid;
  • Het opnieuw inrichten van het stationsgebied.

De voorbereidende werkzaamheden voor Zuidasdok begonnen in 2018. In 2019 start de daadwerkelijke bouw, de voltooiing is voorzien voor 2028.

DYKA houdt zich sinds1957 bezig met de productie van kunststof leidingsystemen. DYKA is echter veel meer dan alleen een producent. Het is ook een gesprekspartner en technisch adviseur bij complexe en grootschalige infraprojecten.

De laatste jaren is DYKA uitgegroeid tot een internationale totaalaanbieder van duurzame en circulaire oplossingen voor riool-, water-, lucht-, gas en energienetwerken. Die oplossingen, kunststof leidingsystemen in PVC, PE en PP, vinden toepassingen in de woning-, utiliteits-, grond-, weg- en waterbouw. DYKA heeft ruime ervaring in soortgelijke projecten zoals Zuidasdok. Denk maar aan SAAone A1/A6 Diemen-Almere, Avenue A2 en IXAS Amsterdam.


Terug