Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Ophang- en montageband

Grondleidingen moeten altijd bevestigd worden aan de fundering. Dit in verband met mogelijke inklinking van de grond of eventuele stijging van het grondwater. Door de kunststof ophangband toe te passen, blijven de PVC-buizen van het ondergronds leidingwerk stevig op hun plek zitten. Daarnaast is er de montageband. Deze is te gebruiken bij de montage van horizontale leidingen langs funderingsbalken, bijvoorbeeld voor luchtkanalen. In dat geval is de montageband van geplastificeerd staal zeer geschikt. Lees meer
Lees meer
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina

Toepassing ophangband

Bevestiging van de kunststof ophangband gaat door middel van schroeven, spijkeren, inmetselen of klemmen. Bij DYKA is de kunststof ophangband verkrijgbaar in varianten met een breedte van 30 mm, 40 mm en 50 mm (allemaal met een lengte van 50 meter). Neem bij het ophangen van leidingen met behulp van de ophangband altijd rekening met voldoende ruimte. Zo wordt de lus van de band niet te kort. Maak de gaten zo klein mogelijk , zodat de kwaliteit van het kunststof behouden blijft. Dit kan met behulp van een ronde priem. Voorkom uitscheuren door een spijker met een brede kop of een spijker in combinatie met een ring te gebruiken, zoals de nagelplug met champignonkraag. Voldoende band bij het ophangpunt vermindert ook de belasting op de spijker. Houd verder bij de bevestiging ook rekening met voldoende uitlijning van de ophangband. Meer informatie over de toepassing van de ophangband vindt u in onze technische documentatie.

Montageband

De montageband in het assortiment van DYKA is geperforeerd. Deze zijn verkrijgbaar in een variant van verzinkt staal (12x0,8 mm en 17x0,8 mm, allebei met een lengte van 10 meter) en geplastificeerd staal (19x2,2 mm met een lengte van 10 meter). Deze zijn ook geschikt voor tijdelijke montage van leidingsystemen.