Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Maatschappelijke betrokkenheid

DYKA is breed maatschappelijk betrokken. Zowel binnen onze eigen samenleving, als in verderop gelegen gebieden. Het aanbieden van werkplekken, vrijwilligerswerk, het voorzien in de waterbehoefte of het creëren van een stukje bewustwording; DYKA doet het allemaal. Dat leverde een aantal sprekende voorbeelden op…

DYKA in de Nederlandse samenleving

Een goede buur, dat zijn we graag. Daarom betrekken we omwonenden of bedrijven graag bij activiteiten die invloed hebben op onze omgeving. Daarnaast werken we intensief samen de Noordwestgroep, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder andere via DYKA aan werk helpt. Daarnaast steken we ook zélf graag vrijwillig de handen uit de mouwen. Daarom krijgt iedere medewerker de mogelijkheid om een dag per jaar vrijwilligerswerk te doen, terwijl het salaris gewoon wordt doorbetaald.

DYKA in Zambia

Onze maatschappelijke betrokkenheid reikt verder dan alleen de Nederlandse landsgrenzen. Neem bijvoorbeeld het Titukuke project in Zambia. De school die daar door het Graafschap College Doetinchem en vele andere sponsoren werd gerealiseerd, beschikte over een eigen tuinderij en bakery/take away. Door de droogte in Zambia was het echter maar één keer per jaar mogelijk om te oogsten. Aan ons de taak om een irrigatiesysteem aan te leggen. We hebben en put geboord met ons bronneringsysteem en een PE-irrigatie leidingsysteem gedoneerd. Dankzij deze systemen, aangevuld met pomp, watertank en zonnepanelen heeft de school nu voldoende water beschikbaar, waardoor zij vaker kan oogsten van de tuinderij. Als vanzelfsprekend zorgt dit voor hogere inkomsten, waardoor de school op termijn zelfstandig kan functioneren en zo kennis kan blijven overdragen aan de kinderen in Zambia.

DYKA in Bangladesh

In 2015 heeft DYKA ervoor gezorgd dat zes dorpen (ongeveer 1200 mensen) in het zuiden van Bangladesh zijn voorzien van schoon drinkwater. Dit hebben we gerealiseerd door middel van een waterput en door het creëren van een stukje bewustwording: mensen maken nu gebruik van een hygiënische wc en de bevolking begrijpt dat handen wassen van levensbelang is. Dit was enorm nodig. Voor de aanvang van het project had 51% van de huishoudens geen toegang tot veilig drinkwater en 92% van de mensen geen toegang tot een hygiënische wc. Mensen dronken te weinig water en het water dat ze dronken was vervuild. Deze vervuiling was voornamelijk te wijten aan het gebrek aan goede wc’s. Hierdoor waren de mensen, van jong tot oud, vaak ziek. Hoe bijzonder is het dat je daar als bedrijf verandering in kunt brengen!

DYKA staat altijd open voor nieuwe initiatieven of projecten! Bent u zelf nauw betrokken bij een project? Neem contact met ons op en wie weet willen wij ook úw initiatief steunen!