Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Interview met de filiaalhouder van Amsterdam-Zuidoost

Waar mogelijk wordt er nog steeds thuis gewerkt bij DYKA. Echter bij de medewerkers in onze fabriek, chauffeurs of in het filiaal is dit niet mogelijk. Met dit interview geven we een kijkje in het leven van één van de filiaalmedewerkers van DYKA tijdens deze periode.

Wie ben je en wat is je functie?

Mijn naam is Sanjay van Dieten. Ik ben trotse filiaalhouder van DYKA Amsterdam-Zuidoost. Ik ben dit al sinds de opening van het filiaal in juni 2018.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ik ben rond 6:45 uur aanwezig op het filiaal en zorg er voor dat ik om 7:00 uur klaar sta om klanten te helpen in het filiaal. Dit kan een klant aan de balie zijn of deze belt of mailt. Ik begin mijn dag met een korte check van de vorige dag met betrekking tot lopende zaken en opdrachten die ik moet oppakken. Hieronder valt de reguliere voorraadcheck. We willen natuurlijk dat de klant op het gewenste moment zijn product krijgt. Hiervoor is de voorraadcheck zeer belangrijk en zorgt ervoor dat de verwachte te korten automatisch worden besteld en geleverd bij het filiaal. Wanneer mijn collega, die later begint vanwege verschillende diensten, dan bel ik actief klanten. Deze zijn vaak al een tijdje niet meer in het filiaal geweest of hebben een tijd niet meer bij DYKA bestelt. Ik vraag dan hoe het met ze gaat. Ook vraag ik of wij ze op dit moment kunnen helpen met een project. Of wellicht of wij in de toekomst weer wat voor elkaar kunnen betekenen. 

Na mijn belronde ga ik mijn collega weer helpen met de dagelijkse gang van zaken van klanten adviseren, orders aannemen, klaarmaken en zetten. Dit geldt natuurlijk ook voor alle orders die binnen komen via de webshop.

Wij zijn nu ook druk bezig om het magazijn efficiënter in te richten voor de toekomst. We gaan binnenkort weer vanuit Amsterdam-Zuidoost bezorgen naar de klanten. Hiervoor moeten we één en ander beter inrichten.

 

De eerder genomen maatregelen van de sluiting van het filiaal voor klanten, heeft dat invloed gehad op je werk?

Mijn taken waren niet veel veranderd alleen de manier waarop ik klanten help was vooral veranderd. Ik was alleen maar via de telefoon en e-mail klanten aan het helpen. Ik ervaarde wel dat je langer met een klant bezig was. Soms is het toch lastig om door het geruis van een carkit alles in 1 keer goed te horen. Ook het laten zien van een probleem van een klant is lastig via de telefoon. Dat werd vaak omschreven in plaats van een foto te laten zien of een kleine schets maar gelukkig hebben we altijd de klanten kunnen helpen met hun vragen en problemen.

Op het filiaal ging het verder goed. Het was alleen in de eerste weken onwennig voor de klanten dat ze niet naar binnen mochten en dat ze moesten bellen of mailen van te voren. Dat zorgde soms voor grappige situaties. Zo hadden we hadden zelfs een klant die helemaal in gedachten was en dacht dat de schuifdeuren open zouden gaan. Echter deze waren gesloten en de klant liep tegen de gesloten deur. Hij keek wat verschrikt op en las daarna de melding op de deur. Hij en ik moesten wel lachen om de situatie.

Hoe gaat het nu op het filiaal nu jullie weer open zijn?

Nu we weer open zijn ervaren de klanten dat wel als prettig. Ze vinden het fijn dat we open zijn, ondanks de maatregelen die wij hebben genomen en strikt volgen. Wij hebben namelijk de shop ingericht op de ’1.5 meter samenleving’, waarbij elk risico op contact of infectie kan worden uitgesloten. Wij hebben hier ook diverse hulpmiddelen zoals plasticscherm, posters en pijlen die aangeven hoe de klant moet lopen en op welke afstand hij zou moeten blijven. Ze volgen gelukkig wel onze aanwijzingen.

Door dit alles heen; wat zie jij als positief?

Wat ik als positief is zie dat we met z’n allen wat vriendelijker en behulpzamer zijn geworden. We maken er het beste van met zijn allen. Zowel klant als collega’s. We doen overal net dat extra stapje voor elkaar. Persoonlijk vind ik dat de ruimte en tijd die we elkaar in deze tijd geven en gunnen, wel mag blijven. Het moest allemaal sneller en beter en de berusting die mensen nu hebben is wel prettig.

Wat wil jij je klanten meegeven van filiaal Amsterdam-Zuidoost?

Allereerst hoop ik dat alles goed gaat met u en uw familie, ondanks de huidige situatie veroorzaakt door COVID-19. Houd afstand zolang dat gewenst wordt, houd rekening met elkaar en help elkaar waar nodig. Wij zullen u met het team Amsterdam-Zuidoost zo goed mogelijk tot dienst zijn om u te helpen aan de juiste materialen en oplossingen voor uw klus.

Bedankt voor het vertrouwen en tot snel in filiaal Amsterdam-Zuidoost!

De 9 voordelen van MijnDYKA

Het aanmaken van een MijnDYKA account heeft veel voordelen. Één voordeel is gemakkelijk en veilig bestellen. Benieuwd naar alle voordelen?

Ontdek de DYKA-service

Wij willen samen zorgen voor het beste resultaat voor je klant. Wij maken dit zo makkelijk mogelijk met onze services. Benieuwd welke services wij je kunnen bieden?