Infiltratie en transport van hemelwater

Soms moet hemelwater een afstand overbruggen om een infiltratievoorziening of overstort te bereiken. U hoeft echter niet te wachten om te kunnen infiltereren. Dankzij de Duborain IT-buizen infiltreert en transporteert u tegelijkertijd.

Duborain IT-buizen zijn geperforeerde kunststofbuizen die verkrijgbaar zijn in PVC-U en PP. De PVC-U uitvoering is interessant voor die gevallen waarin u de IT-buis wilt combineren met klassieke hulpstukken. Wanneer u op zoek bent naar een groter volume voor dezelfde afstand dan heeft u nood aan een grotere diameter. In die gevallen is de uitvoering in PP een aanrader.

Twee vliegen in één klap

Om te voorkomen dat zand en vuil de IT-buis binnendringt worden de buizen standaard omhuld met geotextiel. Op die manier kan hemelwater probleemloos over lange afstanden getransporteerd worden en tegelijkertijd infiltreren in de bodem. Twee vliegen in één klap dus.

Duborain IT-buizen kunnen een netwerk vormen over relatief grote oppervlakten maar zijn vooral geschikt voor de lijnvormige infiltratie van hemelwater. Een groot bijkomend voordeel is het installatiegemak. Ze zijn licht en dus gemakkelijk en snel te plaatsen.