Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Regenwater filteren

Het filteren van regenwater zorgt ervoor dat vuil uit het water verwijderd wordt. Filters voorkomen verstoppingen en zorgen ervoor dat het eindproduct zuiver genoeg is voor verwerking of gebruik. Het resultaat? Extra schoon regenwater. Dit maakt dat je het kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet of dat er gefilterd water in het infiltratiesysteem of krattenveld terechtkomt. De mate van filtering die nodig is, is afhankelijk van waar je het voor wilt gebruiken.

Grove filtering: bladeren filteren uit de dakgoot en standleiding

Hier is sprake van grove filtering. Wij bieden hiervoor twee opties: 

  • Allereerst beschikken we over korf-en bolfilters voor bovenop de standleiding. Deze filters pakken vervuiling bij de bron aan en voorkomen dat bladeren in de standleiding en regenwaterafvoer terechtkomen. Ook een dakgootrooster voorkomt dat vervuiling in de dakgoot belandt.

  • Het is ook mogelijk om een loofafscheider te plaatsen in de standleiding, boven het maaiveld. Deze haalt de bladeren en takken uit het systeem. Een loodafscheider is eenvoudig te plaatsen: zaag een stukje uit de standleiding en schuif de loodafscheider ertussen. De afscheider kan daarnaast ook gebruikt worden als beluchter en voorkomt op deze manier dat het afvoersysteem vacuüm trekt. 

Fijne filtering: het filteren van zand en fijne vervuiling

Met een zandvangput  filter je het zand uit het water in de kolk. Dit is vooral ideaal wanneer er een infiltratiesysteem is gekoppeld aan de hemelwaterafvoer. De zandvangput wordt vaak gebruikt voor kleinere projecten, bijvoorbeeld rondom de woning. 

 

Voor grotere projecten wordt vaak gekozen voor een centrale filterunit. Ook deze filtert het zand uit het water.  Door de aansluitingen (aan- en afvoer naar bijvoorbeeld een krattenveld) hoger dan de bodem te plaatsen, bezinken de zanddeeltjes in de put. Het zand kan vervolgens periodiek verwijderd worden. Het gefilterde water stroom zo in de infiltratiekratten of infiltratiebuizen. 

Meer weten over regenwater filteren?

Wil je meer weten of ben je benieuwd welke oplossing voor het filteren van regenwater het beste past bij jouw project? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op!