Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Compleet systeem

Efficiënt regenwater afvoeren van een plat dak, kan alleen als u beschikt over een efficiënt systeem. Die efficiëntie hangt dan weer samen met de compatibiliteit van de verschillende onderdelen. Het is dus raadzaam een compleet systeem aan te schaffen om bij noodweer problemen te vermijden.

Vacurain

DYKA begreep het belang van deze integrale aanpak en zette daarom het Vacurain systeem op de markt. Het systeem bestaat niet alleen uit materiaal, maar ook uit de vereiste, voorafgaande berekeningen uitgevoerd door DYKA zelf. Die zijn nodig omdat het systeem normaal gezien al bij de ontwerpfase van het gebouw ingepland wordt. Zo is de eindgebruiker er zeker van dat het afvoersysteem volledig afgestemd is op de mogelijke belastingslimieten van zijn gebouw, de dimensies van de constructie en de te verwachten neerslaghoeveelheden. 

Trechter

Een hoge afvoersnelheid van regenwater begint met een goedwerkende Vacurain trechter. De korf en schotel voorkomen intreding van lucht in de leidingen. Daardoor kan het vacuüm systeem sneller in werking treden. De trechter bestaat uit verschillende componenten. Een bladrooster houdt vuil uit het systeem. Dankzij bijgeleverde isolatiepanelen van verschillende hoogte, kan de trechter aan elke hoogte van de overige dakisolatie aangepast worden.