Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Circulariteit

PVC heeft volgens TNO een levensduur van 100 jaar als het gebruikt wordt voor een leidingsysteem. Bovendien is het tot zeven keer herbruikbaar, zonder kwaliteitsverlies. Daarom is DYKA samen met BureauLeiding, de brancheorganisatie voor kunststof leidingsystemen, betrokken bij ‘BIS’. Dit is een systeem voor de inzameling van gebruikte kunststof leidingen.

Inzameling

Inzameling via BIS geschiedt via inzamelcontainers en Big Bags. Op de DYKA vestigingen staan witte inzamelcontainers waar klanten, onder bepaalde voorwaarden, (oude) kunststof leidingsystemen kunnen ter recycling aanbieden. Dit is volledig kosteloos. Voor grotere hoeveelheden kunststof leidingafval kunt u een afsluitbare gesloten 40 m³ BIS-container bestellen. Het halen en brengen van deze containers wordt verzorgd door Van Gansewinkel.

Voor kleinere hoeveelheden afval van kunststof leidingsystemen kunt u bij DYKA de aantrekkelijk geprijsde BIS Big Bag aanschaffen (art.nr 20039702). Of het nu gaat om zaagafval vanuit uw loods of bouwopslag of om bij de klus verwijderde leidingsystemen. Wanneer u belt met 0492-580000 wordt deze netjes bij u afgehaald. Zo stimuleren we ook de inzameling van kleinere volumes.

Hergebruik

Naast deze te recyclen materialen die o.a. door BureauLeiding worden verzameld en vermalen tot recyclaat verwerken we op onze productielocatie in Steenwijk ook PVC productie-uitval en -zaagrestanten tot recyclaat. Dit gebruiken we voor de productie van PVC Ultra-3 vrijverval buizen die voor minimaal 40% bestaan uit recyclaat. Mede dankzij deze initiatieven is Nederland een Europese koploper als het gaat om het inzamelen en hergebruiken van PVC in leidingsystemen. Download hieronder het Convenant.