Overgangsstukken buitenriolering

Bij een buitenriolering kan er sprake zijn van verschillende doorvoeren en verbindingen. Bijvoorbeeld wanneer de leidingen door een vloer of fundering moeten, of wanneer buizen van twee verschillende materialen op elkaar aangesloten moeten worden. DYKA biedt in dit geval een oplossing met een breed assortiment van overgangsstukken, zoals rubberen koppelingen en instortmoffen met stootrand. Door de toepassing van EPDM en PVC bent u verzekerd van een sterke en waterdichte overgang in de buitenriolering. Lees meerAssortiment overgangsstukken buitenriolering

Sommige overgangsstukken zijn ook geschikt wanneer de leidingen voor de buitenriolering later in het proces worden aangesloten. Een voorbeeld hiervan is de PVC instortmof met stootrand (belastingsklasse SN 4, verkrijgbaar in diameters 125 mm tot en met 500 mm). Door de rand kan deze bevestigd worden aan een muur of vloer, zonder dat de leidingen te diep in de doorvoer worden gestoken.

Verwacht u grondzetting in de aansluiting van de binnenriolering? Maak dan, in plaats van de variant van PVC, gebruik van flexibele overgangsstukken als de rubberen muurkraag van EPDM. Daarnaast levert DYKA nog andere overgangsstukken van hetzelfde materiaal in de vorm van koppelingen en verloopstukken. Deze zijn geschikt voor aansluiting op alle soorten kunststof, beton, keramiek en gres. Gebruik de verlopen als overgangsstukken wanneer er sprake is van een groot verschil tussen de te koppelen leidingdiameters.