Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Buizen PVC leidingsystemen

Uniek aan de Ultra-3 Recyline buizen voor de PVC leidingsystemen is de opbouw. Deze bestaat uit een binnen- en buitenlaag van nieuwe kunststof en een kernlaag van geschuimd gerecycled materiaal. Door de toepassing van minstens 40% recyclaat maak je gebruik van een duurzame oplossing voor uw leidingsystemen.
Lees meer
Geen artikelen gevonden voor deze selectie.
Hierdoor loopt DYKA voorop in de markt en profiteer je van vele voordelen. PVC is namelijk tot zeven keer herbruikbaar, zonder dat het zijn kwaliteit verliest (zelfs na een levensduur van 100 jaar). De Recyline buizen zijn geschikt voor huis- en kolkaansluitingen en hoofdrioleringen in de klassen 41/SN 4 en 34/SN 8.

Eigenschappen PVC buizen

In het assortiment van DYKA vind je de PVC buizen in de kleuren grijs (RAL 7037), roodbruin (RAL 8023) en groen (RAL6024) voor de correcte aanleg van gescheiden leidingsystemen. Deze buizen zijn verkrijgbaar in de diameters 110 mm tot en met 630 mm en voorzien van een aangevormde mof met manchetafdichting. De manchetten zijn vervaardigd uit Styreen Butadieen Rubber (ook wel SBR) volgens BRL 2013. Gebruik voor de huisaansluitingen de buizen met diameters van 125 mm en 160 mm, voor de hoofdriolering zijn PVC buizen met een minimale diameter van 200 mm vereist. Voor een snelle montage van de leidingsystemen zijn de hulpstukken in de klasse 41/SN 4 en 34/SN 8 beschikbaar.

Leidingsystemen

Om het montagegemak van de Ultra-3 buizen nog verder te benutten, heeft DYKA een knevelinlaat ontwikkeld voor de leidingsystemen. Deze kan gebruikt worden als aansluiting voor de huis- en kolkaansluiting op het hoofdriool.