PVC hulpstukken binnenriolering grijs

Voor de verbinding van de binnenriolering biedt DYKA een breed assortiment van grijze hulpstukken. De bochten en T-stukken zijn verkrijgbaar in zowel verschillende diameters als hoeken, zodat er altijd een geschikte oplossing is voor de richting van de binnenriolering. Lees meerIs er behoefte aan een extra aansluiting? Gebruik dan een zadelstuk. De grijze hulpstukken bestaan uit PVC en zijn eenvoudig te verlijmen met de leidingen. Daarnaast heeft DYKA binnen deze categorie nog appendages in de vorm van terugslagkleppen, voorzien van reinigings- en ontstoppingsmogelijkheid.

Grijze hulpstukken verbinding binnenriolering

Bij een binnenriolering kan er behoefte zijn aan verschillende soorten verbindingen. DYKA heeft in het assortiment tal van grijze hulpstukken, zodat de afvoerleidingen aangebracht kunnen worden in de gewenste vorm. De hulpstukken (zoals bochten, T-stukken en een Y-stuk) zijn daarnaast verkrijgbaar in varianten met verschillende hoeken voor de juiste doorvoer van het water. De verbinding van de verschillende grijze PVC hulpstukken aan de buizen gaat eenvoudig met behulp van PVC-lijm.

Is er in de binnenriolering sprake van een overgang van metaal op PVC of PP? Pas bij de montage dan een rubberen overgangsring toe. Deze passen zowel in de mof van de hulpstukken als in de losse mantels. Voor de afwerking van de binnenriolering kunnen de PVC eindstukken, terugslagkleppen en sifon gebruikt worden. De hulpstukken zijn verkrijgbaar in grijs RAL 7037.

Voordelen PVC

De grijze hulpstukken voor de binnenriolering bestaan uit PVC. Dit heeft niet alleen voordelen bij de montage zelf (verbinding gaat door middel van lijmen), maar de waterafvoer heeft door dit materiaal ook nog eens een lange levensduur. Door de toepassing van PVC in de gehele binnenriolering is de afvoer slijtvast en bestand tegen diverse chemische stoffen. Daarnaast zorgen de gladde wanden voor een snelle doorstroom van het water.