Uw browser wordt niet meer ondersteund. Voor een optimale ervaring raden wij aan om de laatste versie van Microsoft Edge, Mozilla Firefox of Google Chrome te downloaden.

Overgangsstukken

In sommige gevallen is het niet mogelijk de binnenriolering te verbinden met de reguliere hulpstukken. Wanneer je een aansluiting wilt realiseren op een afwijkende diameter of lijmen geen optie is (bijvoorbeeld als er sprake is van een kapotte leiding onder water), een overgangsstuk van EPDM rubber een uitkomst. Deze zijn verkrijgbaar in diverse overgangsdiameters met een ruim bereik. Dankzij de slagklemmen is het eventuele lek snel gedicht of de overgang gemaakt.
Lees meer
Actieve filters: 32 - 40 mm Verwijder dit artikel
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina
 1. EPDM Flexibele rubberen koppeling 32-40mm zwart
  Flexibele rubberen koppeling
  Artikelnummer 050-310-3230
  Prijs (per stk)
  Bruto prijs
  € 16,10
  Vanaf € 16,10
Actieve filters: 32 - 40 mm Verwijder dit artikel
Tonen als Rasterweergave Lijstweergave
Van hoog naar laag sorteren
Items per pagina

Een overgangsstuk voor iedere situatie

De overgangsstukken in het assortiment van DYKA zijn onder te verdelen in rubberen koppelingen, verloopstukken (ook wel rubber verloopring genoemd) en EPDM koppelingen met verstevigingsband. De rubberen koppelingen zijn een goed alternatief wanneer andere overgangen niet toereikend zijn. Deze onderdelen zijn geschikt voor verbinding op andere materialen in het leidingsysteem. Montage gaat eenvoudig door de slangenklemmen aan te draaien. Hierdoor zijn de overgangsstukken ook geschikt voor toepassing bij reparaties aan leidingen. Gebruik de een rubber verloopring wanneer er sprake is van een groot verschil in de diameters van de te koppelen onderdelen. Deze overgangen zijn bestand tegen een waterdruk van maximaal 0,6 bar. Is er sprake van een hogere waterdruk in de binnenriolering? Pas dan de EPDM koppelingen met verstevigingsband toe. Door toevoeging van de band zijn deze overgangsstukken bestand tegen een hogere waterdruk (tot 2,5 bar). Het rubber aan de binnenzijde kan verwijderd worden. Hierdoor kunnen deze overgangsstukken aangesloten worden op verschillende diameters.

Voordelen EPDM

Door de toepassing van EPDM zijn de overgangsstukken bestand tegen zowel zure als basische stoffen en ook tegen uv-licht. Daarnaast heeft het materiaal een hoog temperatuurbereik van -40 tot 120 graden. De klemmen bestaan uit roestvast staal.