Geluidsarme PVC binnenriolering

Uniek en nieuw in Nederland: DykaSono

DykaSono: gewoon genieten...

Om aan de toenemende vraag naar gebruikersvriendelijke en geluidsarme binnenrioleringssystemen gehoor te geven heeft DYKA in de afgelopen jaren een geheel nieuw systeem ontwikkeld. Gebaseerd op de wensen van de Nederlandse installateur en voorschrijvers. Geheel van PVC met een alzijdig mofsysteem met gefixeerde rubberen ring. Met Nederlandse maatvoeringen, -keuren en -rapporten. Trots presenteerden we op de VSK2010 de nieuwste telg in de DYKA familie: DykaSono.

Oorsprong van geluid.
Geluid bestaat uit trillingen in de lucht. Wanneer water naar beneden stroomt dan stroomt er een luchtstroom tegengesteld de andere kant op. Deze elkaar tegenwerkende water- en luchtstromen veroorzaken trillingen die via de buiswand en het beugelsysteem worden doorgegeven aan de directe omgeving en daarmee voor overlast kunnen zorgen.

Beperken van geluid.
DykaSono is gemaakt van bariumsulfaat verzwaard PVC. Dit materiaal, zo blijkt uit diverse testen, is in staat om het doorgeven van trillingen (voortplanten van geluid) tot een minimum te beperken. In combinatie met het beugelsysteem (beugels met rubberen inlage) wordt dit versterkt verminderd/ voorkomen. Daarmee is DykaSono het stilste PVC binnenrioleringssysteem dat verkrijgbaar is.

Onafhankelijke test.
DYKA heeft het onafhankelijke onderzoeksbureau Peutz gevraagd onderzoek te doen naar de kwaliteiten van DykaSono. Middels diverse testen en het onderzoeksprogramma SoundSpotSim bleek dat DYKA de juiste keuzes had gemaakt. In het onderzoeksrapport vindt u de resultaten (dit rapport kunt u opvragen bij onze verkoop binnendienst).

Assortiment.
Het assortiment bestaat uit de diameters 50, 75, 90, 110, 125 en 160mm. Door het klikken op een van de banners aan de rechterzijde van deze pagina kunt u de folder, de prijslijst of de technische documentatie bekijken en kennismaken met dit nu al spraakmakende systeem waar iedereen stil van wordt...

 

Bekijk de DykaSono folder

DykaSono Brochure

Technische documentatie

Klik hier voor de Technische documentatie DykaSono

Montage van PP Instort T-stuk

Montageinstructie PP instort T-stuk