Tijdbesparing door prefab van DYKA

 

 

Installatie bedrijf Peters Didam B.V. werkt met DYKA B.V. samen aan het project aan de Johan Wagenaarplein te Dieren. Aannemer Kuiper Bouw B.V. realiseert  19 appartementen in opdracht van de woningcorporatie Portaal. DYKA werd benaderd voor levering van VWA & HWA leidingen en kwam met de prefab mogelijkheid  voor het vuilwater riool.

Daniël Frenken van Peters Didam vertelt: "Dat DYKA ook prefab levert, is natuurlijk geen nieuws. Maar wij hebben als installatiebedrijf daar eigenlijk nog vrij weinig gebruik van gemaakt. Dit heeft vooral te maken met de uitvoering. Met name de oudere monteurs waren daar nogal sceptisch over. Aangezien ik in het verleden met enige regelmaat te maken heb gehad met prefab, heb ik in overleg met Zwiery Seep (rayon manager DYKA) dit project gekozen om als 'pilot' te gebruiken. Met die gedachte is het nu ingestoken. We houden dan ook de tijden in het voortraject wat nauwlettender in de gaten om straks een goed vergelijk te kunnen maken tussen prefab en de traditionele manier."

Samen voorbereiden

Prefabsets uitgespreid op het werk

Daniël vertelt verder: "In het ontwerptraject wordt alles nog nauwkeuriger uitgetekend en gecommuniceerd met de mede installateurs. Dit om zeker te zijn dat er geen knelpunten op de bouw worden geconstateerd, waardoor het tijd en geld kost. Op het moment dat het project in uitvoering is, hebben wij onze definitief ontwerp digitaal naar DYKA gestuurd. Zij zorgen dat er binnen enkele dagen een 'productietekening' wordt gerealiseerd. Deze tekening is voor controle naar onze werkvoorbereider gestuurd om een laatste controle houden, voordat het bij DYKA in productie gaat. Een prima voorbereiding en samenwerking."

Levering en uitvoering

"Het prefab riool wordt door DYKA  keurig per woning genummerd, gebundeld en per woning geleverd. Dit is natuurlijk prettig voor de monteur om snel inzichtelijk te krijgen wat voor welke woning is. Het eerste dek met 5 appartementen is reeds door onze monteurs gerealiseerd en als positief ervaren. Natuurlijk wordt alles voor de zekerheid nog even nagemeten en het klopte als een bus!"

Snelheid en kosten

De aanschaf van prefab brengt natuurlijk kosten met zich mee. Onze ervaring leert nu al dat het zich in zijn totaliteit terug verdiend. Het verleggen hiervan gaat sneller en door de prefab raken er niet snel materialen zoek. Ook dat mag zeker als een voordeel aangemerkt worden," aldus Daniël.

Meer weten?

Opdrachtgever : Woningcorporatie Portaal  Bouwer: Kuiper Bouw te Arnhem,

Installatiewerk:

 

Volg ons ook op:

2014-Linkedin 2014-Facebook 2014-Twitter 2014-YouTube 2014-Email

Technische documentatie

TechDoc PP Binnenriolering

Montage van PP Instort T-stuk

Montageinstructie PP instort T-stuk