Kerkgangers zitten er weer warmpjes bij...

...dankzij HencoFloor vloerverwarming

Zijaanzicht Kruiskerk te Burgum

De 12e eeuwse Kruiskerk te Burgum (Friesland) is in de afgelopen maanden grondig gerenoveerd.
Dit rijksmonument is opnieuw geschilderd en de elektrische- en geluidsbekabeling is vernieuwd. De Hoop Installaties uit Burgum mocht de verouderde verwarmingsinstallatie vervangen door een moderne HencoFloor vloerverwarmingsinstallatie. Johannes de Hoop, directeur/eigenaar van De Hoop Installaties BV nam contact op met Bert Boverhof, accountmanager van DYKA. Om een zo efficient mogelijke installatie te realiseren werd de hulp ingeroepen van Bart van Ommen, accountmanager bij Henco.

Legschema HencoFloor vloerverwarming

 

Na ter plekke de situatie te hebben bekeken is er gekozen voor een vloerverwarmingsysteem met isolatieplaten en het tackersysteem. De immense oppervlakte werd opgedeeld in 5 verschillende zone's elk met hun eigen warmtebehoefte: de noordkant, de zuidkant, het koor, de ruimte onder het orgel én de consistoriekamer kregen elk een eigen draadloos bestuurde warmteregeling. Hierdoor kan elke ruimte de juiste warmte krijgen en kan energie worden bespaard. 

De vloer van de monumentale kerk werd afgewerkt met authentieke boerenplavuizen, de zgn. estrikken.
De gehele verbouwing heeft totaal zo'n 12 weken in beslag genomen. De officiele opening was begin oktober 2013.
De kerkgangers zijn zeer tevreden over het eindresultaat, de kerk voldoet weer aan de nieuwste eisen en wensen: een behaaglijke warmte. Laat de winter nu maar komen!

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Volg ons ook op:

2014-Linkedin 2014-Facebook 2014-Twitter 2014-YouTube 2014-Email

Brochure

HencoFloor Brochure