DYKA Rainclean

DYKA Rainclean

DYKA Rainclean reinigt regenwater tot op de bodem

In regenwater dat van wegen, parkeerplaatsen, erf- en dakoppervlakken stroomt, zitten mogelijk schadelijke stoffen.
Koper, lood, zink en cadmium zijn maar enkele voorbeelden van zulke stoffen die na een regenbui dan in de grond terecht komen. Het komt zelfs voor dat concentraties schadelijke stoffen die de drempelwaarden ruimschoots overschrijden tot 15 meter afstand van druk bereden wegen en parkeerplaatsen worden aangetroffen. Gelukkig beseffen steeds meer voorschrijvers, planologen, opdrachtgevers en architecten hun verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen en nemen ze maatregelen om schade aan het milieu te voorkomen. Door toepassing van DYKA Rainclean kiezen zij voor een uiterst innovatieve oplossing die aantoonbaar bijdraagt aan een schone toekomst.

Het DYKA Rainclean systeem is een (in)filtratiegoot van polypropeen die wordt gevuld met een hoogwaardig substraat. De samenstelling van dit substraat zorgt ervoor dat vervuild regenwater wordt gefilterd, geadsorbeerd en geabsorbeerd, afgebroken en vastgehouden. Zware metalen worden bijvoorbeeld geadsorbeerd door ionenuitwisseling. DYKA Rainclean is de oplossing voor wie verontreiniging of aantasting van de bodem wil voorkomen, zoals genoemdin artikel 13 in de Wet op de bodembescherming.

DYKA Rainclean is opmerkelijk ruimte besparend, kostenbesparend en tijdbesparend. In combinatie met het gietijzeren rooster is de goot verkeersbelastbaar tot D400 en gaat veel verder waar een wadi ophoudt. Kortom: ideaal voor bedrijventerreinen en (groot)stedelijke gebieden waar hemelwater vervuild raakt, zoals bij parkeerplaatsen, en in omgevingen met koperen of zinken daken.

Langwerpige infiltratiegoten worden aan elkaar gekoppeld, gevuld met substraat. Het substraat filtert niet alleen verontreinigd hemelwater met metalen zoals koper, lood, nikkel,  cadmium en zink, maar ook andere ongewenste stoffen zoals rubberresten en olie. Het substraat in de goten wordt, afhankelijk van de plaats waar DYKA Rainclean is geplaatst, pas na 15 tot 20 jaar vervangen.

Waarom zou iemand nog een WADI willen...?

 

Voorzien van KOMO keur

Wij Bouwen Op KOMO

DYKA Rainclean is voorzien van het KOMO-keur, op basis van BRL 2035: kunststof gootsystemen voor de reiniging van afstromend hemelwater.

 

Bekijk de Rainclean-folder

Dyka Rainclean Brochure

Download de poster

DuBoRain_Poster_2009_335x235.jpg

NIEUWSBRIEF

2011-11 Plaatje Aanmelding Nieuwsbrief

Wilt u onze nieuwsbrief DykaDigitaal ontvangen?
Deze wordt met regelmaat verzonden en bevat actuele algemene informatie, maar natuurlijk ook inhoudelijke productwijzigingen, assortimentswijzigingen en nieuwe (product)introducties.

Vanwege de strenge anti-spam regelgeving, vragen wij u hiervoor een apart formulier in te vullen.

U kunt dit doen door op bovenstaand plaatje te drukken.